Multimedia

Animaties

My2050

Creëer met deze educatieve webtool je eigen scenario voor een koolstofarme maatschappij tegen 2050. Met een virtueel landschap, animatiefilmpjes, infofiches en een handleiding voor leerkrachten.

Videos

Sing for the climate: Do it now !

Meer dan 60 Belgische artiesten vroegen in 2012 aandacht voor de klimaatverandering met dit lied, dat in ruim 145 steden/gemeenten tijdens de 'Sing for the Climate' zangmanifestaties gezongen werd.

Videos

Klimaatchaos in het Zuiden

Documentaire van Wereldmediatheek over de schade van de klimaatwijziging in 4 ontwikkelingslanden, met getuigenissen over snel toenemende armoede ten gevolge hiervan.

Videos

IPCC Youtube Channel

Volg de actualiteit van het IPCC op youtube. U vindt er video's ter illustratie van het werk van IPCC, evenals interviews en films gerealiseerd tijdens de klimaatconferenties.

Films

An inconvenient truth

An inconvenient truth, van Davis Guggenheim met Al Gore (2006): Een spraakmakende Amerikaanse documentaire over de problematiek van de klimaatverandering.

Animaties

Explania

Explania is een multimediaplatform met een reeks educatieve interactieve animaties die je kan integreren in een website (zie de voorwaarden op de site).

Spellen

Clim’Way

Met het spel Clim’Way® kan je je eigen klimaatplan uitwerken, met de bedoeling de gemeenschap te helpen in het bereiken van zijn klimaatdoelstellingen.

Animaties

Breathing Earth

Deze boeiende, interactieve wereldkaart simuleert in real time voor elk land of voor de ganse planeet de CO2-emissies en het aantal geboortes en sterfgevallen.

Geen resultaat komt overeen met uw zoekopdracht. Probeer een ander sleutelwoord.