Climatechallenge : de uitdaging van het klimaat in het hoger secundair 

De website www.climatechallenge.be is een educatieve website bestemd voor de tweede en derde graad van het secundair (15-18-jarigen). Hij biedt een aantrekkelijke virtuele, multidisciplinaire leeromgeving, afgestemd op zowel de Vlaamse als de Franstalige onderwijscontext. 

climate_challenge.jpg

De leerkrachten en leerlingen vinden er de nodige lesfiches, videofragmenten over de klimaatproblematiek of over oplossingen in de praktijk, video-interviews met wetenschappers en klimaatgetuigen, achtergrondinformatie, enz. De uitvoerig geïllustreerde klimaatproblematiek wordt op deze wijze concreter en toegankelijker voor de leerlingen.

De thematiek wordt aangebracht via vragen als ‘Wat is de klimaatverandering?’, ‘Wat zijn de gevolgen?’, ‘Wat zijn de oplossingen?’ Een belangrijke invalshoek voor dit project is de impact van klimaatverandering op de bevolking in het zuiden.

Deze website werd begin 2012 gelanceerd en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen WWF, de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de Erasmushogeschool Brussel en de noord-zuid-NGO Studio Globo in samenwerking met de federale Dienst Klimaatverandering.

logo_climatechallenge.jpg

FOD_nl_Q.jpg1200px-WWF_logo.svg.pnghet-vub-logo2.pnglogohauteecolerasme.png50.png