/ News / /

20ste verjaardag van het VN-Klimaatverdag (UNFCCC)

Vrijdag 21 maart 2014 is de 20ste verjaardag  van de inwerkingtreding van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake Klimaatverandering (UNFCCC). 

Om deze verjaardag te vieren, stelt het UNFCCC-secretariaat een educatieve en prettige tijdslijn voor. Hiermee kan je de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van het Klimaatverdrag  ontdekken aan de hand van teksten, foto’s et video’s !

linke_timeline_2.jpg

De organisatie roept op om de resultaten van zijn werking gedurende 20 jaar te vieren, maar ziet deze verjaardag in de eerste plaats als een gelegenheid om even stil te staan bij het werk dat nog zal geleverd moeten worden om de doelstelling – ingeschreven in artikel 2 van het Verdrag – te bereiken, terwijl 2015 – het jaar waarin in Parijs een globaal klimaatakkoord  bereikt moet worden – met rasse schreden nadert.

Om iedereen te betrekken die de strijd tegen de klimaatverandering van nabij gevolgd heeft, roept het UNFCCC-secretariaat op om eigen foto’s van de meest markante momenten op Twitter te posten (via hashtag # FCCCpic). Het beste beeld zal geretweeted worden door @ UN_climatetalks en online gezet worden op de UNFCCC-website en op de Facebookpagina. 

De secretaris-generaal van UNFCCC, Christiana Figueres, zal bovendien tussen 16u en 16u30  op Twitter een directe chat voeren. Stuur nu reeds uw vragen via hashtag  # FCCCresulted !

unfccc_logo_1992-130-x-173.jpg unfccc-173-x-223.jpg

Meer info :

https://unfccc.int/2860.php

https://twitter.com/UN_climatetalks