/ News / /

FRDO-reportage "De Ronde van klimaatneutraal België"

film_klimaat_trailer.gifDe Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) heeft een reportage gefinancierd die lokale klimaatinitiatieven onder de aandacht brengt.   

Op een humoristische manier gaat presentator Jan Matthys in deze Belgische road movie op zoek naar lokale oplossingen voor het mondiale klimaatprobleem. Van Gent naar Aalst, Flobecq, Brussel, Houthalen , Luik, Waimes en Malempré : telkens met een duurzaam vervoermiddel, dat spreekt.  

Initiatieven in uiteenlopende domeinen komen aan bod: voeding, energie, mobiliteit, wonen en bouwen, waarbij zowel lokale overheden als burgers, organisaties en bedrijven betrokken zijn. Windmolens, fietsstraten, moestuintjes, zonnepanelen, plaatselijke voedselmarkten, dakisolatie, warmtenetten op basis van snoeisel of mest ... er gebeurt veel in ons land.

Bedoeling is uiteraard dat deze reportage zowel het grote publiek als de beleidsmensen warm maakt om de klimaatengagementen van de COP21 in Parijs in de praktijk om te zetten.

Deze reportage, die gemaakt werd door productiehuis Rumblefish en adviesbureau Zero Emission Solutions, werd in december 2015 al vertoond tijdens twee side-events van de klimaatconferentie (COP21) in Parijs.

 

Meer info

Op de FRDO-website kan je :

  • de trailer van de film bekijken
  • de volledige versie (tweetalig, met ondertiteling in de andere landstaal) bekijken
  • nagaan hoe je de film zelf kan gebruiken, een versie in hoge resolutie of een inleiding bij een projectie aanvragen