/ Pro News / /

Klimaatdiensten : lancering van een oproep voor internationale projecten

jpi_climate_logo_white_small.pngOp 1 maart werd een oproep gelanceerd voor projecten rond klimaatdiensten in het kader van ERA-Net Cofund ERA4CS (European Research Area for Climate Services).

Deze oproep heeft tot doel onderzoeksprojecten van 3 jaar te financieren en beschikt over een budget van 72 M€. Met de lancering van deze eerste projectoproep willen de partners van het gezamenlijk klimaatprogramma-initiatief (JPI climate) de ontwikkeling van efficiënte klimaatdiensten in Europe stimuleren.

JPI climate groepeert de onderzoeksinstellingen en de financieringsagentschappen van 18 landen (waaronder België) met de bedoeling hun klimaatonderzoek te coördineren en nieuwe transnationale initiatieven te financieren.

De oproep omvat 2 thema’s :

  • Thema A: Doorgedreven co-ontwikkeling met de gebruikers (financiering van 13 nationale financieringsagentschappen, waaronder het federaal wetenschapsbeleid)

  • Thema B: Institutionele integratie tussen 30 vooraf bepaalde onderzoeksinstellingen (waaronder het KMI)

Een lanceringsevenement zal georganiseerd worden op 10 mei 2016 in Rotterdam tijdens de internationale ‘ Adaptation Futures Conference’.

 

Meer informatie:  http://www.jpi-climate.eu/ERA4CS.activities/jointcall