/ News / /

De webtool ‘My2050’ en het werk van de klimaatcoaches in de kijker tijdens de avant-première van Al Gore’s nieuwe klimaatfilm

avant-premiere-film-Al-Gore.jpg

 V.l.n.r.: Prof. van Ypersele, moderator Dirk Draulans, klimaatcoach Thibaut Fraiteur en Francesca Vanthielen

 

Precies 10 jaar na de vertoning van de film ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore, ging op 24 september 2017 in de Brusselse Bozar de nieuwe film van Al Gore ‘An Inconvenient Sequel: Truth of Power’ in een overvolle zaal in avant-première.

Eén van de ‘Klimaatcoaches’, Thibaut Fraiteur, nam - op vraag van GoodPlanet en in aanwezigheid van Prof. Jean-Pascal van Ypersele (voor de recentste wetenschappelijke inzichten over klimaatverandering) en Francesca Vanthielen (voor de ‘Klimaatzaak’ *) - deel aan een panelgesprek tijdens deze avant-première.

Thibaut zette de webtool ‘My2050’ en het project van de ‘klimaatcoaches’ tijdens het debat in de kijker. “De modellen tonen aan dat het technisch haalbaar is om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 80 à 95% te verminderen”, gaf hij als zeer gedreven klimaatcoach aan. Jongeren van de derde graad secundair worden gestimuleerd na te denken en te debatteren over de verschillende technologische en gedragsveranderingen die kunnen ingezet worden om deze klimaatdoelstelling te realiseren. Dit is een belangrijk pilootproject dat gericht is op de jongeren, maar hij gaf alvast aan dat andere doelgroepen via deze webtool ook kunnen bereikt worden.

Zijn deelname werd met veel enthousiasme onthaald.

Voor meer informatie over :

 

(*) Klimaatzaak: is een vzw, die - gesteund door een aantal gekende Vlamingen en vele burgers - een rechtszaak aanspande tegen de vier Belgische overheden (de federale staat en de drie gewesten) om hen aan te sporen hun verplichtingen – de Belgische uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 40% verminderen ten opzichte van 1990 – na te komen.